Selvbruning...

 

I dag skal jeg snakke litt om selvbruningskremer, hvordan de virker, og hvilke som jeg synes gir den beste fargen

Hvorfor blir man brun ved å bruke en selvbruningskrem, hvordan virker den?:

Det at kremen får huden til å se ut som om du har vært ute i solen, skyldes at kremen inneholder et stoff som kalles DHA, eller Dihydroxyacetone. Dette stoffet reagerer med det øverste hudlagets døde hudceller. Stoffet fester seg altså på de døde hucellene, skaper en reaksjon, og skaper en brunfarge(danner et brunt fargestoff). Det er derfor at det er viktig med skrubbing og smøring av tørre partier av huden, for å få en jevn hudfarge. Om man ikke har skrubber, kan partier av hudden inneholde mange døde hudceller, og da blir selvbruningseffekten sterkere her. Skubb hele kroppen, og du vil få en jevn og fin farge. Også viktig å mette huden med fukt.


 

Har i vår nå brukt Dove summer glow sin selvbrunende bodylotion som i tillegg til selvbruningseffekten har en fuktighetsgivende effekt . Når man begynner å bruke en selvbruning, føler jeg at man ofte blir skjoldet etter første påføring, selv om denne skal gi en gradvis bruning. Det skyldes sikkert at man er så innmari bleik etter den lange vinteren, at forskjellen blir så stor...hehehe.. Jeg blandet den med bodylotion, slik at huden min ble fuktmettet, og bruningen ble jevn. Etter den første gangen, så bruker jeg Summer Glow annenhver/tredjehver dag uten å blende den med fuktighetskrem, men jeg tilfører huden fuktighetskrem de dagene jeg ikke bruker denne. Da blir brunfargen flott, og varer lenge.

Viktig å huske på å bruke solkrem selv om man hat brukt selvbruningskrem. Solen trenger gjennom denne fargen, og den gir ikke beskyttelse mot solen overhodet. 

Jeg synes denne kremen gir en vakker brunfarge, og den er god å smøre på. MEN: den lukter forferdelig....

Lukten som DHA har, er vanskelig å kammuflere, så de fleste kremene lukter uansett. Men dess mindre selvbrunende de er, dess mindre lukter de. Da må man bare smøre hver dag, og i lengre perioder av gangen. Det blir spennede å se om de klarer å kamuflere denne lukten framover :-D

Den andre kremen på bildet her som heter Sun kissed fra Cosmica har en svak selvbrunende effekt, og lukter mindre enn Dove sin Summer Glow, men den gir mindre fuktighet til huden, så her må man være flink å smørre huden med en bodylotion eller en bodykrem.

 

 


                             

 


 Hvis du er på jakt etter en kroppskrem som lukter godt, og samtidig virker, så kan jeg annbefale denne fra Vichy. Den lover å holde på fuktigheten i huden i 2 dager, selv om man dusjer. Og det gjør den. En favoritt hos meg. Den bruker jeg når jeg har ekstra tørr hud under vinterhalvåret, og også som krem etter evt solig ute.

         

 


St.Tropes er en annen selbruning, som bla får kjøpt på Boots apotek. Denne fløyelsmyke selvbruningsmoussen er fri for olje, sånn at den trekker fort inn i huden. Her må man passe på at huden er mettet på fukt noen dager i forveien, om man skal få en jevn farge. Denne kan brukes i ansikt og på kropp og gir en flott brunfarge. Fargen varer i 3 dager, før den forsvinner gravis. Den er også fra for parabener, for den som er skeptisk til det.

Man må bruke hansker når man påfører denne moussen, eller hansken som hører til og fås kjøpt separat. Ellers kan man risikere at hendene blir sorte/brune, pga at den ikke inneholder olje, og tørker kjempefort inn i huden.

Om man i tillegg vi at fargen skal vare lenger, vil ha farge umiddelbart, eller vil at brunfargen skal bli mere intens, så annbefales St.Tropes Tan intensefier. Den inneholder middelhavsoljer, vitamin E(hindrer aldring av huden og gjør den elastisk) Aloe vera og antioksidanter. Den lukter irisrøtter, frisk frukt og fioler, men selvbruningslukten fra DHA trenger alikevel gjennom.

Den er absolutt verdt å prøve, og koster mellom en 3-400 kr.

sun

Håper dere fikk noen tips her, så dere kan tyvstarte sommerseongen med brune og lekre bein og armer.
Hyggelig med kommentarer fra dere på godt og vondt, for jeg bruker masse tid på denne bloggen :-D
Hva bruker dere?
Klæm fra mæ

 


8 kommentarer

solkro

13.04.2012 kl.14:29

Hei

Selv bruker jeg bare selvbruning i ansiktet for det soler jeg ikke, og da fungerer garnier sin ansiktsspray på meg:))

Ellers så vet jeg st tropez er veldig bra for det er flere venninner som bruker den:))

Takk for tips og ha en fin fredag og goe knib<3

Line Solbakken

13.04.2012 kl.14:34

solkro:
Bruker selvbruning kun tidlig på våren jeg. Eller bruker jeg det kun i ansiktet jeg også, for jeg er livredd for å få pigmentflekker av soling i ansiktet :((
Har også brukt Garnier spray, den er bra og man får et jevnt resultat.
Go helg te dæ, og stooor klæm

Julianne

13.04.2012 kl.15:27

St. Tropez sin er den beste jeg har prøvd.. Fargen sitter opptil en hel uke og ser veldig naturlig ut. Jeg synes heller ikke at den er så veldig sterk i lukten som andre selvbruninger, men det kan hende det er bare meg :) Ellers så er comodynes sine servietter veldig bra! Selvbruning er undervurdert, så lenge en skrubber seg godt først og smører seg inn med en god fuktighetskrem så blir resultatet som regel bra! Fin blogg du har (fant deg fordi du kommenterte under en artikkel på vg) ! GOD HELG :)

Hilsen fra Julianne :)

(www.juliannely.blogspot.com) Jeg bruker mye tid på mat... :P

Line Solbakken

13.04.2012 kl.15:43

Julianne:
Ja, helt enig med deg ang selvbruning... Så flott at du fant min snik-reklame på vg.no :-D
Anbefal meg gjerne videre til kjente

Klæm

marina

13.04.2012 kl.17:28

¨

Har vært skeptisk til selvbruning pga at jeg har vært plaget med veldig tørr hud.

Nå er huden min blitt mye bedre så jeg er fristet til å prøve. Takk for gode tips.

Ps: hvilken bruker du i ansiktet?

Line Solbakken

13.04.2012 kl.17:38

marina:

Jeg bruker Dove sin i ansiktet også, for huden min er veldig tørr etter vinteren. Dove sin selvbruner gir masse fukt, og da er det mindre sjanse for skjolder. Men husk; mett ansiktet med fuktighetskrem først :-D

klæm

Ina

13.04.2012 kl.23:40

Takk for flott og grundig artikkel! Nå som jeg ammer er det kun en selvbruningskrem som kommer gjennom nåløyet med hensyn til skumle stoffer og det er Green People sin. Den fungerer helt fint til min medium hudfarge. Lukter litt sterkt.

Line Solbakken

14.04.2012 kl.08:35

Ina:

Så bra at du har funnet en som du kan bruke. Du får lese artikkelen min igjen når du har ammet ferdig :))
Ha en flott lørdag Ina :-D

klæm

Skriv en ny kommentar

Line Solbakken

Line Solbakken

40, Stjørdal

Utdanner meg som stylist/personlig shopper, og er her for å gi tips til dere som er usikker på sminke, mote og stil..... Jeg kan leies inn som personlig shopper om du ønsker. E-post: line.solbakken@hotmail.com leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits