Timeglass- figur.....

Hei hei :-D Med blank-is og regn er det veldig greit å sitte inne å blogge. Skal i dag legge ut en liten repitisjon om timeglass-figuren. Her følger også en meget bra link til en side hvor du kan finne ut hvilken kroppsfasong du har, og den var veldig bra, siden man måler rundt bryster, rundt hofter og rundt midje, for så å legge det inn i inch`es. Du finner en sånn inch=cm om du googler.

Kjennetegn på Timeglassfigur:

  • Forholdsvis store pupper
  • Smal og definert midje
  • Brede hofter, altså like bred over hofter som over skuldre   
  • Fyldig rumpe (ikke flat)                   

 

Timeglassfiguren er den mest kvinnelige og feminine innen kroppsfasonger, og har blitt betraktet som kvinneidealet i mange epoker. 

 

 

 

Bukser som passer til deg er:

  • Bootcut-bukser med vidde nederst for å utligne formene(særlig hvis du er kort)
  • Bukser med høyt liv, for å framheve de feminine formene, og de runde hoftene, eller evt bukser med medium-liv som er innsvinget i midjen.
Pants for Hourglass
Tips til kjoler for deg med timeglassfigur:
  • Feminine innsvingede kjoler, men v-hals er meget flatterende for deg. Du er den som kler den sexy sekretærstilen med innsvinget tett bluse, og blyantskjørt best. Det får virkelig fram det som er sexy med deg, nemlig dine runde former og smale midje.
  • Bruk gjerne kjoler med farger. Rød nnsvinget kjole for eksempel er kjempeflott på deg.  Det samme gjelder for overdeler: innsvingede, tette overdeler gjerne med dyp v-utrigning.    

 

Dresses for Hourglass-shape
For å definere midjen din og kroppsfsongen din mere, så velg høye hæler med litt kraftig hæl, ikke tynne stiletthæler. Og ikke minst: Bruk belte, et som er mellom-bredt, for å fremheve fasongen din enda mere.
Spør meg gjerne om dere lurer på hvor dere får tak i klærne, eller trykk på bildet, så kommer dere til min side på Polyvore, hvor dere finner mere info om klærne jeg legger ut...
Her er linken til kroppsfasong-guiden, og her kan man finne klær som passer akkurat din fasong også:
Håper dere fikk nyttige tips, og gi meg gjerne tilbakemeldinger på hva dere vil jeg skal skrive om.
Hva synes dere damer???
Stoooooor klem :-D

17 kommentarer

Solkro.blogg.no

16.01.2012 kl.18:48

Heia,jeg har et spørsmål

Hvordan vet man hvilken fasong man er . Går det på mål eller for jeg vet ikke om jeg er pære eller timeglass?

Line Solbakken

16.01.2012 kl.19:07

Solkro.blogg.no:

Heisann :-D Det går på mål, altså om skuldre er smalere/bredere enn hofter, om man bærer kroppstyngden rundt mage eller rundt hofter stort sett. Prøv den linken med kroppsfasongkalkulator jeg la ved, eller se på illustrasjonen over de ulike kroppstypene under det ene innlegget om eple-fasong. Du kan også se på deg selv i undertøyet foran speilet, da kan du se hvor du er bred og hvor du er smal. Om du vil jeg skal finne det ut for deg, så send meg en mail med bilde av deg, så skal jeg prøve å hjelpe deg :-D : line.solbakken@hotmail.no

Klæm klæm

Solkro.blogg.no

16.01.2012 kl.19:26

Heia

Det gjør jeg gjerne men da må jeg slette hodet for meg selv i undertøy er ikke lett for meg å sende. Men sender det på din private mail.

Og på forhånd takk:)

Solkro.blogg.no

16.01.2012 kl.19:48

Da er bilde sendt med skrekk og gru, på hotmail . Håper du klarer å få noe utav det men det er det eneste jeg har:)

Line Solbakken

16.01.2012 kl.21:05

Solkro.blogg.no:

Flott bilde, og mail tilbake til deg er sendt ;-D

Klæm

AdinA

17.01.2012 kl.13:39

Hei! Så utrolig artig blogg. Den kan jeg benytte meg av!;)

Jeg lurte på to ting..

1. hvordan få puppene til å bli større??? uten operasjon som jeg ikke har råd til forløpig.

Eller få puppene til å bli ett hovedfokus uten å virke for horete?

2. Hvordan få timeglassfigur uten å ha timeglassfigur? :-) Jeg er slank uten så mye former jeg kan skryte av! hehe..

adina

Line Solbakken

17.01.2012 kl.19:49

by Adina:

Heisann :)

Så flott at du kanskje kan hente noen tips her.

Legger ut litt om hvordan du kan få til dette ganske snart her på bloggen min.

Det er mest klestips her for de som er over 35+ år, så det hende du ikke liker klærne jeg legger ut, men du kan få tips til hva slags snitt/fasong klærne du velger skal ha, så får du ta det derfra tror jeg. Håper du får nytte av innlegget:))

Klæm Klæm

AdinA

17.01.2012 kl.21:09

den er grei vet du:)

Ninian

21.01.2012 kl.19:33

Jeg liker at du inkluderer slim fit-jeans i oversikten! Er drittlei av alle guider som mener at jenter med hofter og rumpe ikke kan gå i det.. Ja jeg har brede hofter og fyldig rumpe, men jeg vil da for pokker ikke gjemme det bort! Er jo supersexy! ;D

Line Solbakken

21.01.2012 kl.19:36

Ninian:

Man skal fremheve de formene man liker, og skjule de man vil skjule. Man må ikke gjemme seg bort i store klær. Det er helt feil, enig med deg.

Kle seg sexy er et must jo :-D

Fram med dine slim-fit jeans, og ta på deg ditt bredeste smil...hæææli :-D

Klæm

inger-helen

09.04.2012 kl.23:08

Har de samme kriteriene som du skriver, men er ganske bred i ankler og litt mage.

Mål bryst=101, Midje=84, Hofter=106, skuldre=106. Kom ut på Hourglass i kalkulatoren.

Sender gjerne en mail til deg med bilde. : ) Liker de klærne du foreslår, men har ikke helt greit å bli fortrolig med boutcut. Trives best i Levis curve med smale bein.

Line Solbakken

10.04.2012 kl.07:48

inger:

Det finnes små og store kvinner som har timeglassfigur, det samme gjelder også de andre kroppsfasongene. Dette må også tas litt i betraktning når man velger klær synes jeg :-D

Klæm

Cathrine Kraagh

15.05.2012 kl.09:21

Hei! Jeg sliter med å finne min stil.... er 36 år, 158 høy, veltrent, med store bryst (75 D) og kurver i lår. Bruker str 34-36. I bukser bruker jeg str 25-27. Har smal midje, men litt bred brystkasse og fordi jeg er kort får jeg ikke helt den optimale timegalss fasongen pga det. Har smale men runde hofter. På målene blir jeg timeglassfigur. Men ser litt mere myk rett ut en timeglassfiguren. En tanke mer trent kropp om du sjønner. Har flere venninder som er spedere og høyere enn meg. De ser fantastiske ut i lange flagrende kjoler og posete blondebluser. Det blir rett og slett for søtt og bomsete på min kropp. Jeg føler meg fin når jeg bruker tettsittende bluser og sigarett skjørt. Liker også knekorte ettersittende kjoler. (er det "feil" av meg å bruke lange støvletter som går opp til under knærne til disse antrekkene?) Hvordan bli mer feminin uten at det blir for søtt og barnslig? Føler meg ikke vel i for søte klær, da jeg heller vil være røff og elegant, og litt kul?

Det er også vanskelig å finne dongeribukser, de fleste blir pga mine former, for lav på livet. Den eneste som funker for meg er Acne needle. Høy på livet og trang ellers, samtidig som jeg får plass til mine muskuløse lår. Jeg kan feks ikke kjøpe dongeri bukser på Cubus, da ser lårene mine dobbelt så store ut. Er det riktig av meg å bruke bukser med høyt liv, pga overnevte faktorer? Når jeg kommer inn i en butikk kommer betjeningen alltid med str 38, bare for å se at når klærne kommer på drukner jeg i dem. Hvordan kle med nettere og høyere, og ikke for sporty? Går mye i treningsklær eller dongeri og skjorte......Trenger hjelp!

Line Solbakken

15.05.2012 kl.10:11

Cathrine Kraagh:
Heisann Cathrine
Sånn som jeg forstår din kroppsfasong, så gjelder det for deg å finne klær som passer akkurat, og som sitter godt. Viktig at de ikke er for store. Posete skjorter er ikke det du kler best nei. Skjorter som sitter inntil kroppen, samt har en v-utrigning er kledelig til deg. Omslagstopper er også fint til deg, siden du er lav og har litt store bryster. Ikke bruk oversizede gensere/jumpere, men som sagt klær som sitter inntil kroppen. Jeg har selv trente lår og liker bukser som er høye på livet. Da er min absolutte favoritt Levis curve, Levis demicurve. Sistnevnte er middels på livet, men sitter som støpt.
Du burde absolutt ikke bruke knelange støveletter, pga høyden din. Prøv å velge samme farge på sko som på underdel for å få en illusjon av at du er høyere. Pumps med spiss tå er kledelig på deg, og ikke bruk for tykke hæler på skoene dine.
Høyt liv kan du gjerne bruke på bukser, da det forlenger beina dine. Gå for litt tøffe skinnjakker, blazere og vester istedet for søte blondebluser. Bruk en singlet under blazere og med et tøft skjerf til eller et kult røft smykke.
Litt vanskelig for meg å gi flere råd her, da jeg ikke vet noe mere om deg og ikke har sett deg, men håper dette kan være en liten hjelp videre.

klæm

Cathrine Kraagh

29.05.2012 kl.19:59

Hei igjen! Takk for gode tips, det bekrefter at jeg er litt på rett spor....

Kan du svare på hvilken skjørtelengde som er mest kledelig til en lav person (158)?

Liker best knekorte skjørt, for da føler jeg meg ikke avkledd. Men kan jeg også bruke helt fotside skjørt/kjoler? Ønsker å finne en lang kjole som ikke er for søt, som sitter godt inntil overkroppen (slik du nevnte sist, og som heller ikke har for mye vidde nede), kan jeg bruke det?

Når jeg bruker knekorte skjørt, skal jeg da ha longs og sko i samme farge for å virke høyere? (synes svarte skjørt, longs og sko er kjedelig....)

Hva er rett lengde for meg på kåper? Har endel lange som hverken er fugl eller fisk i lengde. Hvor lang kan en "lang" kåpe for meg være?

Synes det er vanskelig å velge lyse farger på klær. Jeg er en vår mot sommer i fargeskala. Men det er delte meninger om hva jeg kler. Har mellomblondt hår med både lyse varme og litt kalde striper. Klar blå-mørk blå øyne. Huden er litt aprikosfarget eller gylden (gulskjær). Hvilke lyse farger kan jeg bruke på en skinnjakke, tror du? Siden jeg har muskuløse lår tenker jeg at mørke bukser forminsker dem, og går stort sett bare i mørkere jeans. Vil lyse jeans virke forstørrende? Synes dette er en utfordring da jeg ser at jeg bør gå i klær som er ton i ton, men ikke føler meg vel i lyse jeans, og ikke har funnet mine lyse basisfarger.

Mvh cathrine

Line Solbakken

29.05.2012 kl.20:15

Cathrine Kraagh:

Hei igjen :-D
Knekorte skjørt er den mest flatterende skjørtelengden for deg absolutt. Du kan også bruke lange skjørt, men da bør de nesten subbe i gulvet, og du bør ha høye hæler, evt kilehæler til.
Om du synes det er kjedelig med feks hel-sort på skjørt, strømper og sko, så kan du tenke på at strømpene bør matche skoene, så kan evt skjørt ha en annen farge :-D
Kåper er ikke det mest flatterende for deg. Velg heller en A-formet kåpe-jakke som går til like under rompa. Du bør ikke ha jakker som rekker lenger enn like under stumpen ;)
En beige/lys brun skinnjakke hadde vært flott til deg, sånn som du beskriver deg og dine farger. En jakke som er litt gyllen, og ikke en grå/kald nyanse.
Mange liker ikke lyse jeans, men du kan fortsatt ha ton-i-ton, men feks velge den mørkeste tonen på buksene dine(feks brunt-beige-off white kombinasjon hvor du velger den brune fargen på buksa/underdelen din)
Håper svaret mitt var til litt hjelp for deg

Klæm

Torunn

29.06.2013 kl.13:06

Googlet "timeglassfigur, klær" og så kom denne herlige siden opp! Tusen takk for tipsene, fikk mange flotte tips til hvordan jeg kan kle meg! :)

Skriv en ny kommentar

Line Solbakken

Line Solbakken

41, Stjørdal

Utdanner meg som stylist/personlig shopper, og er her for å gi tips til dere som er usikker på sminke, mote og stil..... Jeg kan leies inn som personlig shopper om du ønsker. E-post: line.solbakken@hotmail.com leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits