Jakker og kjoler til de med Pære-fasong...

 I dag skal jeg skrive og tipse litt om hva slags jakker og kjoler  dere med pærefasong bør velge. 
Når det gjelder jakker er det viktig at dere enten velger en tre-fjerdedels lengde, eller en kort jakke som slutter oppe på hoftene, i likhet med gensere og bluser/topper.
Det gjelder det samme  med jakker, som med bluser/topper, å få fokuset opp til overkroppen, og halsen. Velg da her også skulderputer, puffermer, store krager, skjerf osv.
Har du vide jakker som ikke er altfor tykke i stoffet, og som mangler litt fasong(kan være bl.a ulljakker/strikkejakker), så kan du ha belte på like under puppene, for å balansere fasongen, og skape en illusjon av midje.
De jakkene du velger bør ha en innsving i midjen, som en gylden regel. A-linje formede klær/jakker er ikke veldig flatterende for denne kroppsfasongen, men som sagt tidligere: trives man med det man går i, så er det det som er det viktigste :))
Her er litt tips til forskjellige fasonger og forskjellige typer jakker:
jakker for pæreform
Kjolene en med pærefasong bør velge, er kjoler som understreker midjen(gir illusjon av en markert midje), og ikke har masse folder og legg rundt hoftene. Kjoler med empireliv er din beste venn, så lenge de har en bred tilsittende del under puppene, og skrår så litt utover over hoftene. Den må ikke skrå for mye, da får du en motsatt effekt slik at hoftene virker store og brede. 
Med kjoler er det også viktig at overdelen på kjolen følger de samme reglene som for bluser/topper og jakker.
OG: Høye hæler er din beste venn!!!!!  Ikke tynne tynne stiletthæler, men litt kraftigere hæl, og gjerne sko med åpen tå :))

 

Her er noen forslag/eksempler: 


Pearshape party
....eller frister denne type kjoler mere kanskje???......

 


Business pear shaped

Salg i stort sett alle butikker nå. Ut å hent inspirasjon, og ikke vær redd for å prøve forskjellige fasonger. Du ser fort hva som evt kler deg, og hva du føler deg komfortabel i. Klær som henger på hengeren kan bli meget annerledes når du pøver dem på. Har brent meg mange ganger på det ;)

Fikk du noen lure tips her??

Ha en fortsatt fortreffelig dag alle sammen :)) Klæm fra mæ

 

 


11 kommentarer

solkro

11.01.2012 kl.11:08

Takk for tips:)

ernashus

11.01.2012 kl.11:11

Du har mange fine tips! En kan kle seg flott uansett fasong, bare en vet hva som er riktig for en! Ha en kjempefin dag :-)

Line Solbakken

11.01.2012 kl.11:30

ernashus:

Ja helt enig. Det er egentlig så lite som skal til. Man mp egentlig kle seg etter hva man vil uttrykke av personlighet :) Ha en fin dag du også..

Line Solbakken

11.01.2012 kl.11:30

solkro:

Bare hyggelig det vettu :)) Ha en flott dag....

Eva

13.01.2012 kl.08:20

Mange fine tips du har her. Blir glad hvis du også poster noe for oss "epler". :-)

Line Solbakken

13.01.2012 kl.09:35

Eva:

Det skal jeg gjøre ja. Har lagt ut litt om det før, men skal gjerne ta det opp igjen. Det gjør jeg med glede :)) Skal ikke ta så lang tid Eva :))

Klæm

Eva

13.01.2012 kl.14:24

Supert Line, gleder meg! :)

Ja, fant litt om eplefasong, dog via google. Så nå jeg er i gang med å ønske, hadde det vært kjekt med et søkefelt på din ellers så kjempefine blogg! God helg!

Klem ;)

Line Solbakken

13.01.2012 kl.15:29

Eva:

Jeg får nok ikke til å lage noe søkevindu, men jeg har nå kategorisert alle innleggene til høyre på siden min, slik at det blir enklere å finne fram for dere.. Klæm te dæ åsså, å go hælg :))

Eva

13.01.2012 kl.16:31

Så fint! Takk!! :-D

Torill

21.01.2012 kl.11:16

Lurer på hvor du har funnet disse plaggene. Da tenker jeg spesielt på den lysegrå kåpen med "belte" i livet, den sorte kjolen og den gule kjolen :)

Line Solbakken

21.01.2012 kl.11:18

Torill:

Hvis du peker på bildet og trykker, kommer du inn på Polyvore, og der finner du opplysninger om de plaggene jeg har lagt ut. Dette er kanskje ikke de mest tilgjengelige plaggene, men man kan nok få tak i dem på nettet...

Håper du finner frem :-D

Stoooor klæm

Skriv en ny kommentar

Line Solbakken

Line Solbakken

40, Stjørdal

Utdanner meg som stylist/personlig shopper, og er her for å gi tips til dere som er usikker på sminke, mote og stil..... Jeg kan leies inn som personlig shopper om du ønsker. E-post: line.solbakken@hotmail.com leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits