...klær for deg som er liten og slank, "petite"....

Er du ganske lav, rimelig smal bygning, kort i livet og korte bein? Ja, da har du en kroppsfasong som heter "petite"

 

Har du denne kroppsfasongen, kan det være lurt å bruke samme farge fra topp til tå, som gir en illusjon av at du er høyere enn du er. Og det gir kroppen en flott siluett. Hvis du bruker ulike farger på topp og underdel, deler du kroppen i to, eller stykker den opp, og du vil virke kortere enn du egentlig er faktisk.

 

TOPPER

Toppene du velger bør ikke være for lange, og du bør satse på korte jakker som ikke skjuler hoftene dine.                      

Velg topper som er tatt av rett under puppene (empirefasong), og toppene du velger bør ikke være lange og vide, men derimot relativt tilsittende. Smale skjorter med liten krave er også flatterende for denne kroppsfasongen.

                

Når det gjelder stoffene på klærne du velger, kan de gjerne være florlette, som sikle eller chiffon. Velger du lag-på-lag er dette flott. Det gir inntrykk av former. Velger du en tunika, kan du med fordel bruke en liten kort vest utenpå, den vil definere former.

Bruk  med fordel tynne belter i livet på kjoler, skjorter/bluser og tunika, ja også gjerne på gensere. Dette vil også gi inntrykk av former på kroppen din. Om du bruker BREDE belter vil du få en annen effekt, for brede bleter deler opp kroppen og får den til å virke oppstykket og kortere. Altså vil effekten forsvinne...

 

BUKSER/UNDERDELER

Som petite kan du med fordel bruke tighte jeans med lange støveletter, der buksene er nedi støvelettene. Me støvelettene må sitte inntil leggen.

Ikke bruke for lange bukser, sånn at de subber i bakken, bruk da heller høyvannsbukser, eller bukser som stopper 1 cm over gulvet. Buksene kan gjerne ha legg og ha litt sånn gulrotfasong, altså sitter inntil nederst på leggen, og den må gjerne ha en oppbrett nederst.

             

Unngå for all del vide bukser og flate sko. Da vil beina dine bare virke enda kortere.

Jo mere tettsittende bukser du bruker, desto lengre vil beina dine virke.

Bruk med fordel korte coctailkjoler, lange kjoler vil få deg til å virke subbete. Velg også kjoler med rysjer, blomster(småblomstret), dette for å  skape en illusjon av former på kroppen.

 

              

Målet:

Er å skape et inntrykk av mere høyde, et godt samspill mello underdel og overdel, og å gi en illusjon av mere former rett og slett :))

Håper dere damer der ute har fått noen nyttige tips i denne artikkelen. Lykke til :))

Fortsatt flott lørdagskveld til dere alle :))

Klæm fra mæ

3 kommentarer

Sarah Michelle

22.10.2011 kl.22:20

Mye fint !

Martha Pettersen

22.10.2011 kl.22:42

Så fint! Flere eldre damer burde kle seg slik, det er så fint :)

classifythis

26.10.2011 kl.22:30

Herlig, så flotte tips! Jeg er selv en liten petite, hehe. Og kommer ikke så altfor ofte over innlegg om akkurat denne størrelsen, så dette var gull verdt :) Takk skal du ha :)

Skriv en ny kommentar

Line Solbakken

Line Solbakken

40, Stjørdal

Utdanner meg som stylist/personlig shopper, og er her for å gi tips til dere som er usikker på sminke, mote og stil..... Jeg kan leies inn som personlig shopper om du ønsker. E-post: line.solbakken@hotmail.com leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits