Grunnlaget er meget viktig......

Hei igjen alle sammen.

Skal prøve å komme med noen tips til makup for oss voksne damer, men jeg tar det steg for steg, slik at dere som kanskje ikke vet så mye om hudpleie og makeup, får litt og litt info av gangen. Sånn sett,  blir det lettere å gjennomføre og å få det til rett.

1: Første bud for en makeup som holder og blir vakker, er underlaget.

Start med rens av huden, bruk et serum etter det (se innlegg om hudpleie) og dertil en dagkrem tilpasset din hud(dette får du hjelp til på de fleste apotek og parfymeri)

Deretter er det lurt å bruke en primer( en glatt fløyelsmyk base som glatter ut og jevner huden), helt fantastisk spør du meg. også lurt å legge denne primeren oppå øyelokket, for å glatte litt mere ut de rynkene vi har i globallinjen.Globallinjen er der den lilla streken er.

2: Concealer:

Denne skal være en nyanse lysere enn huden din, for den skal skjule samtidig som den skal framheve.

Har du store poser under øynene skal concealeren være i samme farge som huden din, ellers vil posene bare bli mere synlige. Husk: Lyse farger fremhever, mørke farger dekker!!!!

Legg concealeren fra indre øyekrok og ton den ut mot ytre øyelokk (se bilde)

Klapp den forsiktig inn i huden, for all del IKKE gnu den inn. Om du ikke har en concealer, kan du også bruke en fondation som er lysere enn den du ellers bruker i ansiktet(det bruker jeg om  ikke blåfargen under øynene er så veldig framtredende)

Concealer skal også legges rundt neseroten, for der er vi nesten alle litt røde. Bare prøv, så får du se forskjellen. Husk: ikke ta på for mye i gangen, ta heller på mere etterhvert :)

Bruk gjerne en pensel når du legger concealer, da har du bedre kontroll...men en liten svamp eller fingrene funker også bra :)
      

Concealeren kan du også bruke for å evt dekke pigmentflekker, føflekker, urenheter osv, før du legger en fondation utenpå.

 

3: Fondation:

Vi voksne damer har ofte en hud som er fattige på fukt, så for oss er det i de aller fleste tilfeller riktig å velge en fondation som er kremete.. Ikke oljete, men rik på fukt. Dette er pga at den metter huden og huden vil se mindre rynkete ut med denne kremete konsistensen. Bruker man fondation med mye pudder, eller en fondation som gjør huden matt, vil dette legge seg i rynkene og de vil bli mere fremtredende.Denne fondationen fra Loreal er for tiden min favoritt. Den er kremete, og lett å legge på. Den heter Visible Lift, og da ligger det i navnet at denne løfter og glatter ut huden :))

Kjøp deg en liten svamp beregnet på fondation om du ikke har, en pensel eller rett og slett bruk fingrene dine.

Og husk: du trenger ikke dekke hele ansiktet med en fondation, den skal kun jevne ut hudfargen din. Det du må passe på er at du jevner den ordentlig ut i kantene så det ikke blir skiller. Blir det store skiller, har du i utgangspunktet valgt feil farge, eller hatt på altfor mye av fondationen.

Når du har lagt fondation er du stort sett ferdig med underlaget. Noen bruker pudder for å skule blanke partier, men jeg råder deg til å være meget forsiktig med dette, da pudder får rynkene til å bli mere synlige. Da er mitt valg, at jeg bruker et tynt lag med mineralfondation(som påføres med stor børste) utenpå, for å gi glød til huden, og matte den litt ned der den evt skulle være blank.

Denne fra Boots apotekenes No.7 er kjempefin :))) ( bruk en som er lik din egen hudfarge. Husk, den skal ikke gjøre deg brunere.

Alt dette høres sikkert ut som et dagsarbeid for noen av dere, men det tar ikke mere en 2 min når man har øvd seg litt...toppen 2 min garantert....

Så damer: ut å skaff deg det du trenger , og sett i gang å øv.

Husk at dere bare kan sende meg meldinger i innboksen om dere ikke vil at spm dere skal publiseres. Jeg hjelper gjerne, og INGEN spørsmål er dumme.

Kommer med flere tips til videre makeup....

Ha en fantastisk helg alle sammen :))))

3 kommentarer

sexinfo1

23.09.2011 kl.13:31

fin blogg ! god helg!

Anne

05.04.2012 kl.20:42

Bruker du fortsatt denne foundatioen? Jeg er straks 40 og har prøvd flere forskjellige mineralfoundatioer, men blir liksom ikke helt fornøyd. Har endel rynker, og tørr hud, så det er jo viktig å ikke fremheve dette...

Line Solbakken

05.04.2012 kl.20:53

Anne:

Ja jeg bruker den fortsatt. Den og en som er litt tørrere for nese og panne der jeg er litt fet.

Det viktigste for oss med rynker, er å velge en fondation med lysreflekterende partikler, og om man har tørr hud, så velg en feit fondation, eller bland den rett og slett med en fet krem. Ikke sikkert at denne funker for deg, men om du drar på et parfymeri, kan de hjelpe deg å finne en som har mye fukt i seg.

Klæm

Skriv en ny kommentar

Line Solbakken

Line Solbakken

40, Stjørdal

Utdanner meg som stylist/personlig shopper, og er her for å gi tips til dere som er usikker på sminke, mote og stil..... Jeg kan leies inn som personlig shopper om du ønsker. E-post: line.solbakken@hotmail.com leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits